Ana Sayfa Kültür/Sanat 1967 Sinema Klasiklerinden Bonnie  & Clyde

1967 Sinema Klasiklerinden Bonnie  & Clyde

848
0

Yönetmen Arthur Penn tarafından çekilen ve beyazperdeye aktarılan Bonnie ve Clyde, “Hollywood’un yeni dönemi” olarak adlandırmış sinema kuşağının başlangıç filmi olarak kabul edilmektedir.

Bonnie Parker (d. 1 Ekim 1910 – ö. 23 Mayıs 1934) ile Clyde Barrow’un (d. 24 Mart 1909 – ö. 23 Mayıs 1934) gerçek yaşam öyküsünden yola çıkılarak yapılan film, Hollywood’ta genç kuşak sinemacılığında şiddet unsurlarının ön plana çıkarılarak bu konudaki diğer filmlerin önünü açması açısından oldukça popüler bir yapıt olmuştur. Film, sinema tarihinde birçok tabuyu kırmış, başta Akademi Ödülü olmak üzere birçok ödül kazanmıştır. Amerikan Film Enstitüsü’nün tüm zamanların en iyi 100 filmi listesinde 1998’de 27, 2007’de 42. sırada yer almaktadır. Gene Wilder’in ilk filmidir.

1929 Dünya Ekonomik Bunalımı’nın 1930’larda ABD’nde yaşanan etkileri sırasında Clyde’ın bir araba çalmasıyla başlayan maceralar dizisi arabanın sahibinin kızı Bonnie’nin, Clyde’a aşık olmasıyla sürecektir. Bu basit tanışma ve aşk, ABD tarihinin en ünlü soyguncularının doğmasına yol açar. İkili eyaletler arasında gezerek sürekli banka soygunları yapmakta, acımasız davranışlarıyla cinayetler işlemekte ama bütün bunların yanı sıra halkın gözünde kahramanlaşmaktadırlar. Çağdaş Robin Hood’lar olarak kabul edilen genç âşıklar giderek daha fazla ABD polisinin gözüne batmaya başlar. Aralarında oluşan amansız takip, kanlı bir şekilde sonuçlanacaktır. Filmdeki rolleri Warren Beatty, Faye Dunaway, Michael J.Pollard, Gene Hackman, Estelle Parsons, Denver Pyle, Dub Taylor, Gene Wilder, Evans Evans ve Mabel Cavitt paylaşıyor.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz