Ana Sayfa Sağlık Septik Artrit Nedenleri ve Tedavisi,Septik Artritin Belirtileri,Septik Artrit Nedenleri,Septik Artritin Tedavisi

Septik Artrit Nedenleri ve Tedavisi,Septik Artritin Belirtileri,Septik Artrit Nedenleri,Septik Artritin Tedavisi

407
0

Septik Artrit Nedenleri ve Tedavisi

Şiddetli ağrılara neden olan ve eklemlerde enfeksiyon sonucu oluşan bir rahatsızlıktır. Hastalık, vücudun diğer bölümlerinden gelen mikroplardan ya da deride açık bulunan bir yaradan giren mikropların eklemlere yerleşmesi sonucu ortaya çıkmasıyla oluşur. Hastalık en çok eklemler, diz ve kalça eklemlerinde görülmektedir. Genellikle hastalıktan bebekler ve yaşlılar etkilenmektedir. Septik artrit kıkırdak dokuda ve eklemlerde hasara yol açtığından vakit geçirilmeden tedavi edilmelidir. Eklemlerdeki iltihap bir iğne ya da ameliyat ile kurutulur. Enfeksiyonu ortadan kaldırmak için antibiyotik tedavisi uygulanır.

Septik Artritin Belirtileri

Hastalığın belirtileri kişinin yaşına ve almış olduğu ilaçlara göre farklılık gösterecektir. En yaygın görülen belirtiler arasında; eklemlerde meydana gelen şişmeler, eklem çevresinde ısı artışının olması ve kızarıklık, hareket ettikçe eklemlerde devamlı bir ağrının oluşması, ateş, halsizlik ve soğuk terler dökme, güçsüzlük, sinirlilik ve iştahta azalma görülmesi, kalp atışlarında hızlanma olması bulunur.

Septik Artrit Nedenleri

Vücudun herhangi bir yerinde kaynaklanan enfeksiyon ve bakterilerin vücuda kan yoluyla yayılması hastalığın oluşmasında en büyük etkendir. Bunun yanında açık yaraların ve ameliyat kesiklerinin de bakteriden dolayı enfeksiyon kapması olasıdır. Hastalık viral kaynaklı da olabilir. En yaygın belirtileri arasında; hepatit virüsleri, uçuğa sebep olan virüs ve AIDS virüsüdür. Hastalık ayrıca mantar kaynaklı da oluşabilir.

Septik Artritin Tedavisi

Hastalığın tedavisinde değişik teknikler kullanılır. Bunlar arasında en yaygın olanları; hastalığa neden olan bakteriyi öldürmek amacıyla damar yolundan antibiyotik verilmesi, iltihaplanmış olan eklem sıvısının alınarak eklemde hasarın engellenmesi, fizik tedavi ve yapay eklem kullanılması vardır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz