Ana Sayfa Kültür/Sanat FOTOĞRAFTA GÜZEL ÇIKMANIN İPUÇLARI

FOTOĞRAFTA GÜZEL ÇIKMANIN İPUÇLARI

1076
0

Fotoğraf çekilirken nelere dikkat etmeliyiz?

Fotoğrafta ışık, gölge oranı nasıl olmalı?

Fotoğrafta daha uzun ve daha zayıf gözükmek mümkün mü?

Güzel anıları, güzelliği ve yakışıklılığı tescillemek için günde onlarca fotoğraf çekeriz. Nişan, düğün, nikah, sünnet, doğum günü, mezuniyet  ve özel merasimlerde çektirdiğiniz fotoğrafların önemi oldukça büyüktür. İlerde çocuklarınıza, eş ve dostlarınıza o güzel günü kusursuzca hissettirmek istersiniz.Fotoğrafta güzel çıkmanın ipuçları listenizi sizler için derledik, birkaç bilgiyle fotoğrafta kusursuz gözükmeniz artık mümkün.

Fotoğraflarda yaşanan en büyük sorunlardan biri, gözlerinizin kapalı çıkmasıdır. Flash patladığında istemsiz olarak gözlerinizi kırparsınız. Böyle durumlarda gözlerinizi kapatın ve fotoğrafçı fotoğraf çekmeden önce üçe kadar saymasını isteyin. Fotoğrafçı üç dediğinde ve çektiğinde gözlerinizi açın. Artık fotoğraflarda gözü açık ve canlı bir görüntüye kavuşacaksınız. Aynı uygulamayı çok yorgun ve uykusuz olduğunuz zamanlarda da yapabilirisiniz. Gözlerinizin yorgunluğu belli olmaz ve oldukça sağlıklı gözükürsünüz.

Fotoğrafta güzel çıkmanın ipuçları listesinin ikinci maddesi gözlerin çekici gözükmesidir. Gözleriniz ne renk olursa olsun derin anlam içerir ve fotoğraflarda gözlerin derinliklerine dalmak çok önemlidir. Siz de etkileyici bakışlarınızın fotoğrafta dikkat çekmesini istiyorsanız ilkönce bir ışık kaynağına bakın. Güneşe, lambaya bir süre baktıktan sonra objektiflere baktığınızda göz renginiz belirgin olarak fotoğrafta çıkacaktır. Fazla ışıkta göz bebeği küçülür ve renkli kısmı daha çok ortaya çıkar.

Sahte gülümsemeler hemen anlaşılır. Fotoğraflarda yapmacık bir gülücük, tüm samimiyetinizi alıp götürür. Samimi ve içten gelen bir gülümseme yapmaya özen gösterir. Gülümsedikten sonra dilinizi dişlerinizin arkasına götürün ve dişlerinize yapıştırın. Bu hareket gülümserken gergin gözükmemenizi sağlar ve doğal bir görüntü oluşmasına yardım eder. Gülümsemenizin inandırıcı olması için gözlerinizi kapatın, gülümseyin ve fotoğrafçı çekiyorum dediğinde gözlerinizi açın. Gözlerinizin oldukça parlak, gülümsemeniz oldukça içten gözükecektir.

Sosyal medya hesaplarına koyacağınız fotoğraflarda odak noktası siz olmalısınız. Fotoğrafta güzel çıkmanın ipuçları arasında, gereksiz ayrıntılardan kurtulma maddesini ekliyoruz. Örneğin, boydan çekilmiş bir fotoğrafta yan bankta oturan kişinin görüntüsü dikkati dağıtır ve fotoğrafın güzelliğini gölgeler. Gereksiz ayrıntıları fotoğraf düzenlemelerinde kırpabilirsiniz.  Siz fotoğrafın ortasında olmalı, sağ ve sol orantısı eşit olmalıdır.

Oturarak fotoğraf çektirmeyi düşünüyorsanız, fotoğrafçının sizden daha yüksek bir seviyede olması önemlidir.  Sizinle aynı seviyede ya da daha alçak seviyede olması daha kilolu gözükmenize sebebiyet verir. Ayrıca bacaklarınız olduğundan daha kalın ve büyük gözükecektir. Yukarıdan çekilen fotoğraflar yüzünüzü ön plana çıkarır ve vücudunuzun estetik görünmesini sağlar.

Fotoğrafta güzel çıkmanın ipuçları listesinde en çok işe yaracak bilgi, daha uzun gözükmek için fotoğrafın diz seviyesinin altından çekilmesidir. Boyunun kısalığından şikayetçi olanlar, boydan fotoğraflarını iki metre uzaklıktan ve diz altı seviyesinden çektirmeli. Kilo problemi yaşayanlarsa kendi boylarından daha uzun birine fotoğraf çektirmeli.

Objektiflere düz açıdan değil, hafif yan dönerek bakarsınız daha çekici bir poz yakalanmış olur. Yüzünüz daha kusursuz, zayıf ve parlak çıkacaktır. Kişiye göre değişse de sol taraftan çekilen fotoğraflar daha güzel çıkmaktadır. Sola hafif yan durarak ve gülümseyerek fotoğrafta güzel çıkabilirsiniz.

Fotoğraf çekilen mekanın renkleri oldukça önemlidir. Koyu bir elbise giydiyseniz, mekanın açık renklerde olması sizi daha çok göz önüne çıkaracaktır. Aynı zamanda açık renk bir kıyafet seçtiyseniz koyu renklerin içinde kuğu gibi parlarsınız. Kıyafetinizle mekândaki renklerin aynı olması yapılan en büyük hatadır.

Işık gölge ayarının doğru yapılması, fotoğrafın kusursuzlaşmasında dikkat edilecek bir faktördür. Gün batımı( 4-7 saatleri arası) ve gün doğumu (7- 11 saatleri arası) güneşin ışık açısından en güzel zamanlarıdır. Fotoğraf çekilirken bu saatlerde objektiflerin karşısına geçmenizi öneririz. Yüzünde sivilce, yara izleri, gözaltı morlukları, şişkinlik yaşayan kişiler ışığın doğru açısı sayesinde fotoğraflarda orunsuz bir yüz görünümüne kavuşur.

Fotoğraf çekilmeden önce makyajınızı yapmayı unutmayın. Abartıdan uzak ama bakımlı bir görüntü için ufak fırça dokunuşları gerekli olabilir. Böğürtlen rengi rujlar, ışığın geliş açısına göre farklı tonlara bürünür ve fotoğraf için elverişlidir.

Fotojenik olmadığını düşünen kişiler ellerini nereye koyacağını bilemez, bakışları ürkektir ve gülümsemezler. Fotoğrafta güzel çıkmanın ipuçları son ve en ana maddesi kendiniz olmanız ve içinizden geldiği gibi davranmanızdır. Habersiz çekilen fotoğraflar, sıcak gülümsemeyle buluşan objektifler senelerce konuşulacak güzellik oluştururlar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz