Teknoloji, kelime anlamı olarak, zamanla insan ihtiyaçlarını karşılamak için bilim, araç ve gereçleri çağa uygun biçimde düşünüp, üretip insanlığın hizmetine sunan bilim dalıdır. Yani insanların ihtiyaçları doğrultusunda kullanması gerekli aletleri daha modern, çağa uygun, eskisinin bir üstü, daha yenisi, daha kalitelisi olarak üretmek ve bunu zamanla geliştiren bilgi genişlemesidir. Bu anlamda teknoloji ihtiyaca göre değişmektedir.
Eski çağlarda kullanılan alet – edevat, o zamana göre kullanılan, malzemeler ışığında yapılabilecek en iyi araç ve gereçlerdi. Zamanla insanların ihtiyaçları şekil aldıkça elindeki malzemeleri de geliştirme ihtiyacı duydular. Bununla birlikte her bir araç – gereç kendine göre bir adım daha giderek eskisinin yerini yenisi alacak biçime gelmiştir. Model değişikliğidir.
Şimdilerde yaşantımızda bilgisayar, elektrik, internet, telefon gibiteknolojik ürünler nasıl ki ihtiyaçsa, bunlar insanların kendini geliştirmesi ve ihtiyaçlarına göre değişmelerle yenilenmeye, iyinin iyisine doğru gitmeye ve üretmeye sevk etmektedir.
Teknoloji ile insanlar herşeyi çok rahat yapabildiği gibi, bunun yanında tembelleşme ve sürekli çalışma azmi de azalmaktadır. Ama bu yazımızın ana fikrinde teknolojinin yararları nelerdir? Başlığında ilerlemekteyiz. Bu itibarlateknolojinin faydalarını kısa kısa açıklayabiliriz:
* Kıtalar arası, şehirler arası gitmeden görüşme olanağı sağlamaktadır.
* Yazı sistemi artık elektronik ortamlarda hızlıca saniyelik seviyede ilerlemektedir.
* Sağlığımızla ilgili teşhislerde teknolojinin yardımı görmezden gelinemez.
* Yollarda geçirilen zaman oldukça kısalmış durumdadır.
* Alışveriş yapmak artık internet gibi ulusal ve Uluslararası arena sayesinde oldukça gelişmiştir.
Gibi maddeler, teknolojinin faydaları olarak çoğaltılabilir.
Sonuç olarak, teknoloji ile eski yaptıklarımızı artık kısa sürede yapabilmekteyiz. Teknoloji sayesinde oturduğumuz yerden bir çok işi yapabilmekteyiz. Bir düğme ile odamızı aydınlatan elektrik örneğinde ki gibi her üretilen teknoloji, hayatımıza giren bir kolaylık olarak nitelendirilebilir.