Ana Sayfa Sağlık Boyunda Sinir Sıkışması Nedenleri ve Tedavisi

Boyunda Sinir Sıkışması Nedenleri ve Tedavisi

608
0

Boyunda Sinir Sıkışması Nedenleri ve Tedavisi                                   

Boyunda sinir sıkışması kişiye acı ve ağrı veren bir durumdur. Bu durumun ortaya çıkması genellikle önemli olmayan kas incinmelerinden meydana gelir ve birkaç gün içinde ortadan kalkar. Yalnız boyunda oluşan sinir sıkışması birkaç gün içinde geçmez ise o zaman doktora başvurmak gerekir. Uzun süreli bir sinir sıkışması omurganın durumuyla ilgili ciddi bir hastalık göstergesi olabilir.

Boyunda Sinir Sıkışmasının Belirtileri

En yaygın belirti olarak ağrı görülür. Diğer bilinen belirtiler arasında şunları sayabiliriz. Omuzlarda, kollarda ve küçük bir olasılık da olsa ellerde hafif uyuşmaların ve yanmaların olması. Eklem bölgesinde kas kasılmalarının görülmesi. Serviko brakiyal sendromunun olması hastalarda ağrıya, halsizliğe ve boyun bölgesinde şişmelere neden olur. Başın arka bölümünde oluşan baş ağrısı. Kaslarda ortaya çıkan kuvvetsizlik. Aniden başlayan anormal ağrılar.

Boyunda Sinir Sıkışmasının Sebepleri

Sinir Sıkışması: Bu durum boynunuza ekstradan bir yük koyduğunuz veya basınç uyguladığınızda ortaya çıkar. Tekrarlanan zorlamalar ve kişinin uzun bir süre aynı pozisyonda bulunması sinirlerin sıkışmasına neden olabilir. Ayrıca uzun zaman yastıkta yatmak da kişide boyun bölgesinde ki sinirlerin sıkışmasına neden olabilir.

Boyunda Kireçlenme: Böyle bir durumda boyun omurundaki kemikler gün geçtikçe daha fazla zarar görmektedir. Bu hastalık kişinin eklemlerindeki kıkırdakların zarar görmesine neden olabilir. Bunun yanında böyle bir hastalık boyun omurunda bulunan sinir köklerine daha fazla baskının uygulanmasına neden olur.

Bel Fıtığı: Bu rahatsızlık durumu herniye diskin fıtığı saran sinirlere uyguladığı aşırı baskı sonucu ortaya çıkmaktadır. Bu durumda kişide acı, ağrı ve uyuşma meydana gelir.

Omurganın İncinmesi: Bu tür sakatlıkların oluşmasında belin öne veya arkaya doğru ani hareket etmesi bulunur. Yapılan ani bir hareket boyun omuruna zarar verebilir ve boyundaki sinirlerin sıkışmasını sağlayabilir.

Bu nedenlerin dışında kemik çıkıntıları, ileri derecede disk hastalığı, spinal stenoz ve façeta hastalıkları boyun bölgesindeki sinirlerin sıkışmasında neden olabilmektedir.

Boyunda Sinir Sıkışması İçin Yapılması Gerekenler

Boyun bölgesindeki sinirlerde oluşan sıkışma için evde bazı önlemler alabilirsiniz. Boynunuzu dinlendirmeyi ihmal etmeyin. Çoğu sinir sıkışması dinlendirildiği zaman belli bir süre sonra kendiliğinden geçmektedir. Boyun bölgenizdeki sinirlere uygulayacağınız soğuk ve sıcak baskılar acılarınızın azalmasına ve kaslarda meydana gelen kasılmaların geçmesine neden olur. Bazı kullanacağınız reçetesiz ilaçlar ile iltihaplanma azaltılabilir ve sinir sıkışmasından dolayı çektiğiniz acı azalabilir. Belli zamanlarda boynunuza uygulayacağınız el masajı sayesinde kas gerginliğini ve sertliğinin önüne geçebilirsiniz. Boynunuza iyi gelecek boyun egzersizleri yapın. Yemek yeme alışkanlığında değişiklikler yapın. Yemeklerinizde lif ağırlıklı bir beslenme uygulayın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz