Sağlık ve Diyet
Bir çok insan sağlığına kavuşmak için diyet yapmaktadır. Tabiki en önemlisi insanların sağlığını kaybetmeden önce yediklerini dikkat etmeleri gereklidir. İnsanlar diyet yapmak için birçok yola başvursa da en büyük yanlışı bazı besin maddelerini hiç tüketmeyerek vucudun ihtiyaçlarını gidermeyerek yapmaktadırlar.
İnsanların diyet yaparken yaptıkları en büyük hata karbanhidrat ve yağ alımını tamamen kesmekte ve sadece protein içeren besinleri almalarıdır. Ancak unuttukları bir şey var , vücut yağ ve karbonhidrata en az protein kadar ihtiyaç duymaktadırlar. Bilinçsiz yapılan diyetlerde yapılan yanlış makarna , pilav gibi yüksek miktarda karbonhidrat içeren tüketilmemesidir.
Diyete başlayan insanlar karbonhidratı keserler ancak vucut enerji kaynağı olarak ilk başta karbonhidratı kullanır. Tabiki bu ürünlerin vucuda alınmaması durumunda metobolizma ihtiyacını kandan almaya başlar ve kandaki glikoz oranı düşünce doğal olarak kan şekeri düşer. Daha sonra vucut kas içindeki karbonhidratı almaya başlar ve kas kaybı meydana gelir. Kasla beraber su kaybına neden olur.
Diyetlerde yapılan diğer bir yanlış ise kişinin kendisini aç bırakarak zayıflama çabalarıdır. Kişi günde sadece bir öğün yiyerek ve günün geri kalanını aç geçirerek zayıflamayı düşünür. Tabiki tartıya çıktığında kilo olarak azaldığını görsede yağ oranının arttığını görememektedir. Eğer vucudu uzun süreli aç bırakma gibi durum yaşanırsa vucut aldığı her besini yağa çevirerek depolamaya başlar bu durum da vucutta yağ oranının artmasını sağlar.kilo olarak azalsada rejimin gerçek amacı olan daha sağlıklı ve fit görünmeye daha da uzak bir hal alırız.
Akşam yemeklerinin geç saatte yenilmemesi de diyetin önemli noktalarından biridir. Ancak gece açlığı vucudun en uzun süre aç kaldığı zaman olduğundan yenilebilecek bir ara öğünün yatmadan iki saat önce tüketilmesi en uygunudur.
İnsan vucudunun alması gereken günlük su ihtiyacı özellikle yaz aylarında artacağından ve vucuttaki yağ dokusunun da azaltabilecek olan su diyetlerde öenmli bir yere sahiptir.yeterli miktarda su tüketen birey vucuttaki yağ oranının azaldığını görecektir. Tabiki fazla su tüketimide zararlıdır. Vucuda alınan fazla su vucutta toksik bir etkiye sebep olacağından zararlı olmaktadır.
İnsanların asıl yönelmeleri gereken konu besinleri doğal yollarla almaktır. Özellikle son zamanlarda organik tarımın en üst seviyeye çıkması ve özellikle organik ürünlerin market raflarında kayda değer bir yer bulması organik tarımın pahalı olsada yavaş yavaş sofralarımızda yer bulduğunun kanıtıdır.
Örneğin ; şeker. Eğer doğal yollardan değilde sanayi ürünü ve yapay tanlandırıcılarla vucudumuza alırsak hem vucudumuzu gereksiz yere yormuş olruz ayrıca aldığımız kimyasallarda vucudumuzda kanser ve bir çok hastalığa sebep olmaktadır. Oysa ki şekeri vucudumuza doğal yollarla alsak örneğin sadece doğada bulunan kuruyemiş ve meyvelerle yapacağimız bir kek veya hafif bir pastayı düşünün hem aldığımız şekerin doğal olması hemde lezzeti ile sağlık açısından yararlı olduğunu göreceksiniz.