Ana Sayfa Blog Spirulina Kullanımı ve Faydaları

Spirulina Kullanımı ve Faydaları

192
0

Denizden gelen mucize, süper besin gibi farklı isimlere sahip olan spirulina mavi yeşil algler olarak ifade edilir. Su yosunu olarak da bilinen spirulina hem besin takviyesi hem de şeker, sakız gibi ambalajlı ürünlerde gıda boyası şeklinde kullanılır. Gıda takviyesi amaçlı kullanılanların özel olarak yetiştirilmesi gerekir.

 

Yapı olarak bakıldığında spirulina B, E, C ve A vitaminleri, magnezyum, kalsiyum, selenyum, çinko gibi değerleri içerir. Bu yönüyle hem yoğun hem de besleyici olarak bilinen spirulina zengin bir vegan demir kaynağı olarak bilinir. İçerisinde bulunan selenyum ve C vitamini hücrelerle dokuları muhtemel zararlara karşı korur ve antioksidan özelliğine sahiptir.

Spirulina Kullanabilecek Kişiler

Önemli bir vitamin ve mineral kaynağı olan spirulina kullanımı öncesinde mutlaka doktora başvurulmalı ve onay verildiği takdirde kullanılmalıdır. Yanlış amaç ya da yanlış dozda kullanım istenmeyen etkilere sebep olabilir. Bu nedenle gıda takviyesi olarak spirulina kullanabilecek kişiler arasında kalp sorunu yaşayanlar, yüksek kolesterol problemi olanlar, metabolizmayla ilgili şikayeti bulunanlar, duygusal ve zihinsel yönden sorun yaşayanlar, tip 1 diyabet hastaları, bağırsaklarını düzenlemek isteyenler, hafızasını güçlendirmek isteyenler, egzersiz performansını ve kas gücünü artırmak isteyenler yer alır.

Spirulina Faydaları Nelerdir?

Faydalarını öğrenen kişilerde büyük ilgi uyandıran spirulina bitkisel temelli protein kaynakları arasında ilk sıralarda bulunur. Yağsız bir protein olması sebebiyle özellikle kilo vermeyi hedefleyenlerin ve kilo kontrolü sağlamak isteyenlerin öncelikli tercihlerindendir. Dana ciğerine kıyasla içerisinde dört kat daha fazla B12 vitamini bulunan spirulina bu sayede unutkanlık, halsizlik, sürekli yorgunluk hali gibi şikayetleri önlemeye yardımcı olur. Aynı zamanda d vitamini yönünden de zengin olması demir eksikliği tedavisinde de kullanılmasını sağlar. İçerisinde bulunan vitamin ıspanaktan yaklaşık 58 kat daha fazladır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz