X
    Kategoriler: YAŞAM

On Mücevherat ailesine katılan STORKS fuara hazır…

On Mücevherat ailesine katılan STORKS fuara hazır…

 

Fuar standında yeni koleksiyonunu, kişiye özel mücevher tasarımlarını sergilemeye hazırlanan STORKS, farklı noktalardan gelen işbirliği başvurularını da kriterleri doğrultusunda değerlendiriyor.

Türkiye’nin ihracat şampiyonu olan ON Mücevherat’ın STORKS markasına yaptığı yatırım gelişiyor. Bir yandan yeni tasarımlar hazırlayan STORKS, müşterilerine ve paydaşlarına uluslararası HRD sertifika güvencesi taşıyan mücevherler sunuyor. Hem iş hem de dış pazarda emin adımlarla ilerleyen STORKS, yenilenen kurumsal kimliği ve tasarımlarıyla vitrine çıkmaya hazırlanıyor.

12-15 Ekim 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Mücevher Fuarında tüm kuyumcuları STORKS standına davet eden STORKS Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Güner, iddialı tasarımlar hazırladıklarını belirtti. Yenilikçi tasarımlarında gençlerin çok sevdiği teknolojiden iham aldıklarını belirten Güner sözlerine şöyle devam etti:

“Eski yıllarda mücevher kişiye özel yapılırdı. Günümüz koşullarında kaçınılmaz bir sanayileşme nedeniyle seri üretime geçildi. Hala kendine has mücevher yapan ustalarımız var ama onların eserleri hem fiyat hem de erişim olarak çok dar bir kitleye hitap ediyor. Günümüzde insanlar kendilerine tasarım dayatılmasından hoşlanmıyor. Biz de yeni neslin teknolojik ürünlerdeki kişiselleştirme eğilimini mücevhere yansıtıyoruz ve onlara kendilerine özel mücevherler tasarlıyoruz. Dilerlerse tek taş, dilerlerse 3 ya da beşli kullanabilecekleri yüzükleri olacak. Kullandıkları mücevher her şeyiyle onlara ait olacak…”

STORKS’un çok iz bırakan ve hala beğenilen efsanevi yüzüğü yeniden yorumlandı fuar için hazırlandı. Yeni ürünün en büyük özelliği kişinin tercihine göre kullanım esnekliği sunması… Yüzüğü kullanacak kişi, montürün açılabilme özelliği sayesinde tek taştan 5 taşa kadar kendi isteği doğrultusunda değişiklik yapabiliyor. Yüzüğün iç kısmına dilediğiniz ismi yazarak aşkınızı ölümsüzleştirebiliyorsunuz. STORKS bu yenilikçi tasarımıyla hem yeni nesle hem de markayı ve STORKS’la özdeşleşen bu efsanevi tasarımı beğenenlere göz kırpıyor.

Yüksek standartlarda üretilmiş ve uluslararası kabul gören HRD raporlu tek taş yüzükleri geniş kitlelerle buluşturmayı hedeflediklerini anlatan Güner sözlerine şöyle devam etti:

“Herkes için mücevher vardır; her gelir seviyesinin mutluluğunu pekiştirecek mücevher hedefliyoruz. Mutluluk herkesin hakkı ve biliyoruz ki mücevher bu mutluluğun sembolüdür. Türkiye’nin en büyük mücevher ihracatçısı olarak dünyanın her bir köşesindeki kadınların beğenilerine hitap edebiliyoruz; Türk kadınına da hak ettiği tasarımları çok yakında vitrinlerde göreceksiniz. STORKS mağazalarından alacağınız her mücevher uluslararası kabul görmüş standartlarda mücevher raporları ile güvence altına alınıyor. Bu raporlar sayesinde sadece o mağazada ya da firmada değil tüm Türkiye ve dünyada geçerli bir güvence elde edeceksiniz.”

Yeni mağaza konsepti

Yeni mağazalar için görüşmelerin devam ettiğini ve STORKS’un sürekli geliştiğini belirten Güner, iş ortakları açısından optimum fayda sağlayacak bir konsept geliştirdiklerini belirtti. STORKS’un altın takı üretmediğinin altını çizen Güner, iş ortaklarına bu ürün kategorisinde de fırsatlar sunduklarını belirtti. Tasarımlarda kişiye özel yenilikler getirdiklerini belirten Güner, yatırımcılar için de benzeri yenilikleri hazırladıklarının altını çizdi. STORKS ile iş yapmanın tek yolunun mağaza açmak olmadığının altını çizen Güner sözlerine şöyle devam etti:

“Her lokasyonda mağaza açmaya gerek yok. İş hacmi ve lokasyona göre satış noktası ya da shop in shop uygulamaları da söz konusu… Zira yeni konseptimiz, bayii açısından kurulumu ve hizmet vermesi kolay; mücevher müşterisi açısından içeri girmesi kolay mağazalar yaşama geçirmek… Mağazalarımız mücevheri öne çıkartacak bir tasarıma sahip. Böylelikle müşterilerimizin mağazaya girerek mücevher deneyimi yaşamalarını istiyoruz. Mağazalarımızı buna göre inşa ederken ekibimizi de bu yönde eğitiyoruz.”

Kuyumculuk sektörünü 12-15 Ekim 2017 tarihlerinde gerçekleşecek olan İstanbul Jewelry Show mücevher fuarı Hall 1’deki STORKS standına davet eden Güner; yatırım olanaklarını ve vaad ettikleri deneyimi burada kendileriyle paylaşmak istediklerini belirtti.

Yeni Logo

STORKS’un yenilenen logosunda en önemli detay, markanın geleneksel değerleri ile gelecekteki kimliği birbirinden kopartılmadı. Yeni çağa ayak uyduran Türkiye’nin en köklü mücevher markası söylemine uygun olarak modernize edilen logoda Storks’un kurumsal ana rengi kırmızı ve markanın en akılda kalan imajı S harflerinin formu logoda sabit tutuldu. Pırlanta ikonu, üst kısma taşınarak logonun okunurluğu arttırıldı. Pırlanta ikonu hem tek tas sembolizasyonu üzerinden mücevheri ifade ediyor; hem de formu ile markanın global hedeflerine ve dünya markası olma iddiasına göz kırpıyor. Bugünden yarına hayatımızda Storks izini hatırlatıyor. Modernize edilen logo, hedef kitlede test edildi ve S harflerinin eski formunu korumasından dolayı halen Storks markasını geçmişinden kopartmıyor.

STORKS hakkında:

Storks marka hikayesi 1971 yılında başladı. Üretimde ustalığa verilen önemle büyümeye emin adımlarla devam etti ve Türkiye takı sektöründe 82 satış noktası ile saygın ve güvenilir bir yer kazandı. Yıllar içerisinde müşterilerinin hayatlarında değerli ve derin izler bırakmayı başarmış bir marka oldu Storks… Müşterileri ile sadece ticari bir ilişki değil; duygusal değerler üzerine inşa edilmiş güçlü bağlar kurdu. Türkiye’nin ilk mücevher markası olan Storks, 2016 yılında pırlantalı mücevher ihracatında Türkiye birincisi On Mücevherat bünyesine katıldı. 1997’de Sümer Kuyumculuk tarafından kurulan Storks’un değerli marka serüveni, başlangıçta atılan temel değerlerle ve meslek aşkı ile sürdürülmektedir.

Detaylı bilgi için www.storks.com.tr web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Admin:
İlgili Yazılar